Zaščitno steklo za ekran

27. nov 2023
novice-akustika-group/zascitno_steklo_za_ekran

Zaščitno steklo za ekran: Kako izbrati pravo vrsto za vaš mobilni telefon

Zaščitno steklo za zaslon, pogosto imenovano tudi kaljeno steklo, je nepogrešljiv dodatek za varovanje vašega mobilnega telefona. Glavna prednost zaščitnega stekla je njegova sposobnost zaščite zaslona pred praskami, tudi v primeru padca ali udarca telefona. V takšnih situacijah zaščitno steklo poči namesto samega zaslona. Da bi vam pomagali izbrati pravo zaščitno steklo za vaš mobilni telefon, vam predstavljamo nekaj ključnih lastnosti stekel iz naše ponudbe.

Razvrstitev stekel:

Stekla delimo v dve kategoriji:

- Zaščitno steklo od roba do roba

- Krajše zaščitno steklo

Ko je zaslon vašega mobilnega telefona vklopljen, lahko opazite črn okvir.

Zaščitno steklo od roba do roba ima enak črn okvir kot vaš zaslon, kar pomeni, da popolnoma pokriva celotno površino zaslona. Nasprotno pa krajše zaščitno steklo ne pokriva črnega roba, ampak le osvetljeni del zaslona.

Izbira med stekli:

Večina ljudi se odloči za zaščitno steklo od roba do roba, ker že samo ime zveni boljše. Kljub temu krajše steklo ni nujno manj kakovostno; še vedno učinkovito opravlja svojo funkcijo. Prednost krajšega stekla je, da se lahko uporablja z vsakim ovitkom.

Ovitek s steklom:

Pri izbiri stekla je pomembno upoštevati tudi ovitek. Če ovitek pokriva robove zaslona ali je robustnejši, bo steklo od roba do roba bolj izstopalo, ko bo ovitek nameščen nazaj na telefon. S krajšim steklom pa bo videz skladnejši, saj se bo zlil s robom ovitka.

Priporočamo, da ovitek sega vsaj malo čez od črne obrobe zaslona; v tem primeru vedno izberite krajše steklo.

Dodatne vrste stekel iz naše ponudbe:

Steklo za zasebnost: Zatemnjeno zaščitno steklo, ki omogoča, da vidite svoj zaslon samo vi, medtem ko ga drugi ne morejo zaradi bleščanja in zatemnitve zaslona.

UV steklo: Zaščitno steklo za mobilni telefon z zaobljenim zaslonom, ki zmanjša UV sevanje. 

Zaščitno steklo za kamero: Nanaša se na zadnjo kamero mobilnega telefona na enak način kot zaščitno steklo za zaslon, ne vpliva pa na kakovost fotografij.